S3.gy.digital%2fnimahome%2fuploads%2fasset%2fdata%2f34389%2fblog cover essentials
Σειρά Essentials από τη νέα συλλογή NIMA HOME AW24

Less is more:

Το αγαπημένο μας σκανδιναβικό στυλ είναι και πάλι εδώ! 

 

Η σκανδιναβική διακόσμηση, με τις καθαρές γραμμές, τον μίνιμαλ και λειτουργικό σχεδιασμό της, αποτελεί μία διαχρονική και κλασική πια τάση για το σπίτι.

Ωστόσο, πολλοί πιστεύουν ότι η σκανδιναβική διακόσμηση είναι πολύ κρύα και αυστηρή. Στην πραγματικότητα, η σκανδιναβική διακόσμηση μπορεί να είναι απίστευτα ζεστή και φιλόξενη ακολουθώντας την πιο ζεστή τάση της, που περιγράφεται στο στυλ Hygge.

Hygge: Η καρδιά της σκανδιναβικής ζεστασιάς

Στην καρδιά της σκανδιναβικής διακόσμησης με ζεστούς τόνους βρίσκεται η έννοια του "hygge" (προφέρεται "hoo-ga"). Το hygge είναι ένας δανέζικος όρος που συνοψίζει την ουσία της άνεσης, της ζεστασιάς και της ευημερίας. Πρόκειται για τη δημιουργία μιας ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας  η οποία συχνά επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης ζεστών χρωμάτων, μαλακών υφασμάτων και χαλάρωσης με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Πώς μπορούμε όμως να επιτύχουμε αυτήν την αισθητική στο σπίτι μας;

 

Χρησιμοποιήστε γήινα χρώματα.

Για να δώσετε ζεστασιά στη σκανδιναβική διακόσμησή σας, ξεκινήστε με την παλέτα χρωμάτων σας. Ενώ ο παραδοσιακός σκανδιναβικός σχεδιασμός συχνά περιλαμβάνει μονοχρωμίες ή ουδέτερα χρώματα, μπορείτε να εισάγετε ζεστούς τόνους μέσω της χρήσης γήινων αποχρώσεων, όπως ζεστά γκρι, απαλά μπεζ και νότες του μπορντώ. Αυτά τα χρώματα μπορούν να χαρίσουν αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στον χώρο σας ενώ διατηρούν έναν καθαρό και συγχρόνως μίνιμαλ σχεδιασμό.

Σχέδιο Nuan από τη σειρά Essentials

 

Στοιχεία από Ξύλο

Το ξύλο είναι ένα θεμελιώδες στοιχείο στη σκανδιναβική διακόσμηση και διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας. Επιλέξτε ξύλα με ζεστές αποχρώσεις όπως δρυς και καρυδιά για έπιπλα, δάπεδα και διακοσμητικά στοιχεία. Οι ξύλινες υφές προσθέτουν μια φυσική ζεστασιά που συμπληρώνει τον μινιμαλιστικό στιλ της σκανδιναβικής διακόσμησης.

 

Μαλακά Υφάσματα

Η χρήση μαλακών υφασμάτων είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την επίτευξη ζεστής σκανδιναβικής διακόσμησης. Ενσωματώστε ζεστές κουβέρτες, αφράτα μαξιλάρια και απαλά χαλιά στον σχεδιασμό σας. Επιλέξτε υλικά όπως μαλλί, συνθετική γούνα και πλεκτά υφάσματα για να ενισχύσετε την άνεση και τη ζεστασιά του χώρου σας.

Σχέδιο Velure Light Gray από τη σειρά Essentials

 

Φυσικό Φωτισμό

Αξιοποιήστε το φυσικό φως στον μέγιστο βαθμό στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Μεγάλα παράθυρα με ελάχιστες κουρτίνες επιτρέπουν στον ήλιο να εισέρχεται στον χώρο, δημιουργώντας μια φιλόξενη και ευάερη ατμόσφαιρα. Τις συννεφιασμένες ημέρες ή το βράδυ, επιλέξτε θερμό φωτισμό για να διατηρήσετε τον αίσθηση της άνεσης.

 

Λειτουργικά Έπιπλα

Ο σκανδιναβικός σχεδιασμός αξιολογεί τη λειτουργικότητα και τον μινιμαλισμό. Επιλέξτε έπιπλα με καθαρές γραμμές και πρακτικό σχεδιασμό. Για να προσθέσετε ζεστασιά, επιλέξτε ριχτάρια μονόχρωμα ή με απαλά μοτίβα, γλυκούς χρωματισμούς και μαλακές υφές.

Σχέδιο Cantata Taupe από τη σειρά Essentials

 

Προσωπικές Πινελιές

Εξατομικεύστε τον διακοσμητικό σας σχεδιασμό με αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς ή αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας. Οι φωτογραφίες της οικογένειας, τα χειροποίητα έργα τέχνης και οι προσωπικές συλλογές μπορούν να προσθέσουν αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι σας και να το κάνουν πραγματικά δικό σας.

 

Διακόσμηση με Στοιχεία από τη Φύση

Ενσωματώστε στοιχεία από τη φύση για να φέρετε ένα ακόμα απόσπασμα της φύσης στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Επιλέξτε ένα σετ παπλωματοθήκης εμπνευσμένο από μάρμαρο ή πέτρα και δώστε μία νότα της φύσης στο styling του υπνοδωματίου σας.

 

Σχέδιο Marble από τη σειρά Essentials

Σχέδιο Hilly από τη σειρά Essentials

 

Η σκανδιναβική διακόσμηση με ζεστούς τόνους αφορά την εύρεση της τέλειας ισορροπίας μεταξύ καθαρού, λιτού σχεδιασμού και άνετης, φιλόξενης άισθησης. Με την ενσωμάτωση ζεστών χρωμάτων, μαλακών υφασμάτων και φυσικών στοιχείων, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που αγκαλιάζει την ουσία του hygge - μια ζεστή, φιλόξενη και ικανοποιητική ατμόσφαιρα. Έτσι, αγκαλιάστε τη ζεστασιά της σκανδιναβικής διακόσμησης και εμπνευστείτε το σπίτι σας με την ομορφιά του λειτουργικού σχεδιασμού και της φιλόξενης αισθητικής.

 

Πίσω στη Λίστα Άρθρων
Share Facebook articles Twitter