S3.gy.digital%2fnimahome%2fuploads%2fasset%2fdata%2f14665%2fblog cover
Διακόσμηση, χρώματα και σχέδια για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα 2020

Χρώματα και σχέδια που ξεχωρίζουν το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα

Οι πιο κρύες εποχές του χρόνου μας καλούν να αποχαιρετίσουμε τις παραλίες και να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι μας. Εκεί ξεκινά η έμπνευση! Πώς θα γίνει το σπίτι μας τόσο ζεστό και άνετο ώστε να απολαύσουμε τον Χειμώνα όσο το δυνατόν περισσότερο; Ποια χρώματα και τι στιλ διακόσμησης θα επιλέξουμε για να φτιάξουμε τις πιο όμορφες γωνιές για εμάς και τους αγαπημένους μας; Αυτό είναι και το πιο απολαυστικό κομμάτι της εποχής, οι αλλαγές που ανανεώνουν τον χώρο μας και μας κάνουν να χαιρόμαστε κάθε στιγμή που ζούμε σε αυτόν.

   

Όμως, από πού ξεκινάμε τις αλλαγές; Αρχικά, χρειάζεται να εντοπίσουμε αυτό που ταιριάζει σε εμάς και στο σπίτι μας. Οπότε παίρνουμε ιδέες από τις τάσεις της μόδας του σπιτιού για το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα του 2020. Ξεκινώντας με τη νέα συλλογή NIMA HOME.

Πρώτο βήμα, τα χρώματα

 Η χρωματική παλέτα ταιριάζει με την εποχή, οι αποχρώσεις γίνονται πιο σκούρες και το σκανδιναβικό στιλ που αγαπάμε τονίζεται περισσότερο. Το γκρι από τις αποχρώσεις της μέντας μέχρι το σκούρο, βαθύ γκρίζο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και θα συνδυαστούν με το ουδέτερο nude, το ροζ της πούδρας και φυσικά το cassis.

Μια τολμηρή τάση στα χρώματα που έχει κατακτήσει ήδη τη διακόσμηση είναι αυτή του λαμπερού χρυσού και του ασημένιου. Απόλυτα έντονα, γυαλιστερά και φωτεινά που από μόνα τους μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπου κι αν επιλέξουμε να τα τοποθετήσουμε.

Εάν επιλέγαμε ένα χρώμα ως το πιο χαρακτηριστικό της φετινής μόδας του σπιτιού, αυτό θα ήταν το cassis, το χρώμα του φραγκοστάφυλου. Μια ζωντανή απόχρωση που συνδυάζει το ροζ με το μοβ στην ιδανική ένταση για να κάνει τον χώρο μας ξεχωριστό.

    

   

Δεύτερο βήμα, τα σχέδια

Στα σχέδια και τα μοτίβα το χαρακτηριστικό είναι η επιστροφή της έντασης. Από τα floral μέχρι τα γεωμετρικά και διαχρονικά καρό και ριγέ, ως τα ρομαντικά και το ιδιαίτερο σχέδιο – κόκαλο, οι αντιθέσεις και τα pattern δεν είναι πλέον διακριτικά.

Κάθε σχέδιο γίνεται statement, δίνει τη δική του σφραγίδα στον χώρο και σε εμάς τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα στιλ διακόσμησης με βάση αυτό.

Επίσης, μια πολύ σύγχρονη τάση που ξεχωρίζει στα σχέδια και στα χρώματα είναι να φαίνονται λίγο φθαρμένα, σαν να ξεθωριάζουν. Με αυτόν τον τρόπο γίνονται πιο οικεία και ανεπιτήδευτα. Οι πινελιές τους είναι πιο χαλαρές και ξεφεύγουν από την αυστηρότητα των μοτίβων που συναντούσαμε παλιότερα.

   

   

Τρίτο βήμα, οι υφές

Οι υφές μπορούν να αναδείξουν ακόμα και το πιο minimal σχέδιο. Σε αυτές φέτος θα συναντήσουμε το λινό με το δικό του φυσικό ανάγλυφο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Το jersey με την απαλή, μακό αίσθηση, την υπέροχη υφή του βελούδου και του πλεκτού που είναι διαχρονικές και αγαπημένες. Την απόλυτα χειμωνιάτικη υφή της γούνας και της σέρπας που ζεσταίνουν αμέσως τον χώρο. Τα κρόσσια και τα πον-πον που παραμένουν στη μόδα και φέρνουν την αγαπημένη μας χαλαρή boho-chic αίσθηση στο σπίτι.

   

   

Με όλες αυτές τις επιλογές, το μόνο που χρειάζεται είναι να φανταστούμε, να συνδυάσουμε και να δημιουργήσουμε την ιδανική αισθητική για το σπίτι μας, όπως ονειρευόμαστε να το ζήσουμε! 

Πίσω στη Λίστα Άρθρων
Share Facebook articles Twitter