S3.gy.digital%2fnimahome%2fuploads%2fasset%2fdata%2f11710%2fblog cover
Καλοκαιρινές Τάσεις Διακόσμησης

Φυσικά υλικά και διακόσμηση με σεβασμό προς το περιβάλλον

Η αειφορία, η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος και οι φυσικές πρώτες ύλες είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. Ταυτόχρονα, αποτελούν επιλογές που βρίσκουν εφαρμογή και στη μόδα του σπιτιού. Η επιστροφή στη διακόσμηση με φυσικά, ακατέργαστα υλικά όπως οι κορμοί δέντρων, αλλά και τα αναπαλαιωμένα vintage έπιπλα που αποκτούν νέα ζωή είναι υπέροχα παραδείγματα αυτής της τάσης, η οποία όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Τα διακοσμητικά από φυσικά υλικά όπως το ξύλο, το μάρμαρο και το jute δημιουργούν μια ανεπιτήδευτη αισθητική στον χώρο και αντικαθιστούν με το παραπάνω τα παλιότερα συνθετικά υλικά.

         

Επιλέξτε ένα φωτιστικό από jute για να δώσετε υφή και φυσική αίσθηση, τοποθετήστε λουλούδια ή φτερά με φυσικά χρώματα σε ένα μαρμάρινο βάζο και φωτίστε τις καλοκαιρινές βραδιές με ένα χειροποίητο φανάρι από ακατέργαστο ξύλο. Υπάρχουν αμέτρητοι στιλιστικοί τρόποι για να αξιοποιήσετε τα είδη deco από φυσικά υλικά. Αφήστε ελεύθερη τη δημιουργικότητά σας και συνδυάστε τα.

Από τη φυσική τάση δεν μπορεί να εξαιρεθεί η κουζίνα μας. Γυρίζουμε πίσω στην εποχή των γιαγιάδων μας με υφάσματα που φέρουν υπέροχα μοτίβα σε καλύμματα για μπωλ και τσάντες για το ψωμί ή για τα ψώνια. Ενώ τα πλεκτά αξεσουάρ όπως πιάστρες και βάσεις για τα σκεύη φέρνουν μια σύγχρονη country αισθητική που αναβαθμίζει τη διακόσμησή μας, μειώνοντας ταυτόχρονα τη χρήση πλαστικού.  

      

Παιχνίδι με τις υφές

Τα υφάσματα και ο συνδυασμός τους είναι το κλειδί στη διακόσμηση για το φετινό Καλοκαίρι και αυτό αφορά όλα τα έπιπλα, τα ριχτάρια, τα διακοσμητικά αντικείμενα και τα μαξιλάρια. Χωρίς να εξαιρούνται τα κλινοσκεπάσματα που για αυτά η must επιλογή είναι το 100% φυσικό βαμβάκι.

      

Με έμφαση στην άνετη αίσθηση, στην ανάμειξη των υφασμάτων και των υφών και με μια λίγο πιο παιχνιδιάρικη και χαλαρή διάθεση, το υπνοδωμάτιο και το καθιστικό αποκτούν περισσότερα επίπεδα από ποτέ. Συνδυάστε κρόσσια και μαλακά υφάσματα, πον-πον, φουντίτσες και όμορφα pattern, πουφ και μαξιλάρες για ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης. Προσθέστε layers και λεπτομέρειες με διαφορετικά διακοσμητικά μαξιλάρια και δημιουργήστε το πιο φιλόξενο σαλόνι, αλλά και το πιο χαλαρωτικό υπνοδωμάτιο.

      

Η μαγεία των χαλιών

Η αντικατάσταση ενός παλιού χαλιού με ένα νέο, ζωηρό και σύγχρονο χαλί θα κάνει τεράστια διαφορά στο σπίτι. Τα χαλιά είναι ιδανικά για να φωτίζουν ένα δωμάτιο και να προσθέτουν μια μαλακή και άνετη αίσθηση. Το ύφασμά και το χρώμα τους μπορεί να γίνει η βάση της διακόσμησης και να δεσπόζει δυναμικά στον χώρο ή να δώσει μια διακριτική αίσθηση απαλότητας που συμπληρώνει τη διακόσμηση, σε αυτή την περίπτωση αρκεί απλώς να το τοποθετήσετε κάτω από τα έπιπλα.

      

Τα χαλιά είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να ανανεώσετε το σπίτι σας με τις τάσεις της διακόσμησης του Καλοκαιριού. Επιλέξτε ανοιχτά και ουδέτερα χρώματα για να κάνετε τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος και φωτεινότερος ή χαλιά με μοτίβα και πιο έντονα χρώματα σαν το επίκεντρο της διακόσμησής σας. Υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά υφάσματα για να επιλέξετε, όπως για παράδειγμα τα χαλιά από φυσικό jute σε στρογγυλά σχήματα που φέρνουν μια γήινη, φυσική αίσθηση, τα πιο γνώριμα από φυσικό βαμβάκι ή μαλλί με την αγαπημένη μαλακή υφή τους και τα υπέροχα ανάγλυφα μοτίβα τους, αλλά και πιο σύγχρονα υφάσματα όπως για παράδειγμα το ανακυκλωμένο PET που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, εξαιρετικά ανθεκτικό και κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Πάρτε ιδέες εδώ και ντύστε το σπίτι σας με τα ιδανικά χαλιά για το Καλοκαίρι. 

Πίσω στη Λίστα Άρθρων
Share Facebook articles Twitter