S3.gy.digital%2fnimahome%2fuploads%2fasset%2fdata%2f14729%2fblog cover
Έξυπνη ανανέωση στη διακόσμηση του σπιτιού

Μια ανανέωση στο σπίτι μάς φτιάχνει τη διάθεση, αλλά συνήθως δεν είναι κάτι που κάνουμε τόσο συχνά όσο θα θέλαμε. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλές ή δραστικές αλλαγές για να ανανεώσουμε την εικόνα του σπιτιού μας. Ένας χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί αλλάζοντας απλώς ένα χαλί, προσθέτοντας μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια ή ένα διαφορετικό φωτιστικό. Αν αισθάνεστε ότι το σπίτι σας χρειάζεται μια αλλαγή και δεν είσαστε διατεθειμένοι να διαθέσετε πολύ χρόνο και χρήματα, τότε αρκεί να κάνετε έξυπνες επιλογές. Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε ιδέες για μικρές αλλαγές που κάνουν μεγάλη διαφορά στο πώς αισθανόμαστε σε έναν χώρο.

    

   

Κρατάμε μικρό ή μεγάλο καλάθι  

Ένας τακτοποιημένος χώρος μπορεί αυτόματα να μας κάνει να αισθανθούμε πιο άνετα και να ξεκουραστούμε πιο εύκολα καθώς το βλέμμα μας δεν «σκοντάφτει» επάνω σε πολλά διαφορετικά μικροαντικείμενα. Μια έξυπνη εναλλακτική των κλασικών κουτιών τακτοποίησης είναι τα καλάθια. Έχουν επανέλθει δυναμικά στις τάσεις της μόδας και έχουν μια περίτεχνη ρουστίκ πινελιά που δημιουργεί μια πιο ζεστή αίσθηση. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε αντικείμενα ή να τα μετατρέψετε σε κασπώ για τα φυτά σας, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και κρατήστε μεγάλο καλάθι γιατί το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.

      

   

Στρώνουμε χαλιά

Μια από τις μεγαλύτερες επιφάνειες του σπιτιού είναι το πάτωμα. Εάν το ντύσουμε με ένα έντονο pattern ή με ένα σκούρο χρώμα τότε θα τραβήξει αμέσως τα βλέμματα, εάν πάλι έχουμε διακόσμηση σε σκούρες αποχρώσεις και επιλέξουμε ένα ανοιχτόχρωμο χαλί, τότε θα φωτίσουμε τον χώρο και θα του δώσουμε μια πιο ανάλαφρη αίσθηση. Όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε πολλά σε ένα δωμάτιο, αρκεί να στρώσουμε το κατάλληλο χαλί και αμέσως θα αλλάξει η αίσθηση που έχουμε μέσα σε αυτό. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα σχήματα και με τα υλικά, για παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε ένα στρογγυλό χαλί για το κέντρο του καθιστικού, ένα χαλί με κρόσσια για περισσότερο όγκο ή ένα δερμάτινο χαλί στους πιο πολυσύχναστους χώρους του σπιτιού, θα προσθέσουν υφή και θα φέρουν μια αίσθηση οικειότητας.

    

   

Μικρά πράγματα που κάνουν μεγάλη διαφορά

Μην αμφισβητήσετε τη δύναμη που έχουν τα μικρά διακοσμητικά στοιχεία στην αλλαγή του χώρου. Δοκιμάστε να προσθέσετε μαξιλάρια για να δώσετε χρώμα και φρέσκια άποψη στον καναπέ ή μια μαξιλάρα δαπέδου για να δημιουργήσετε ένα έξτρα κάθισμα που ταυτόχρονα θα δώσει αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς.

    

   

Φτιάξτε μια γωνιά χαλάρωσης, επιλέξτε ένα σημείο στο σπίτι όπου θα μπορούσατε να δημιουργήσετε έναν χώρο για να ηρεμείτε μόνοι σας ή με παρέα, στρώστε ένα χαλάκι και βάλτε καθίσματα όπως ένα πουφ ή ένα σκαμπώ, στολίστε τη γωνιά σας με ένα φυτό και η εικόνα του χώρου θα αλλάξει αμέσως. 

    

   

Πειραματιστείτε με τα υλικά, ένα απρόσμενο υλικό στα διακοσμητικά σας όπως για παράδειγμα το μάρμαρο μπορεί να αναβαθμίσει την εικόνα του χώρου, ενώ ένα διακοσμητικό από ξύλο μπορεί να τον ζεστάνει περισσότερο. Μπορείτε ακόμα να κρεμάσετε ένα διαφορετικό διακοσμητικό στον τοίχο. Αντί για ένα κάδρο μπορείτε να επιλέξετε ένα boho chic διακοσμητικό από φυσικό ξύλο και μαλλί. Τα φυσικά υλικά μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο χαλαροί και άνετοι. 

   

   

Αλλάξτε το παλιό σας φωτιστικό με ένα σύγχρονο από διαφορετικό υλικό, όπως το τσιμέντο που εκτός ότι είναι τάση, έχει και υπέροχο industrial design. Εάν προτιμάτε τους γήινους τόνους μπορείτε να επιλέξετε ένα φωτιστικό από φυσικό υλικό, όπως το jute που θα δώσει ένα πιο eco friendly look στον χώρο.

    

Το σημαντικότερο είναι να εφαρμόσετε τις ιδέες που ταιριάζουν περισσότερο στη δική σας αισθητική ώστε να αισθάνεστε άνετα στο σπίτι σας και να ζείτε όπως ονειρεύεστε. 

Πίσω στη Λίστα Άρθρων
Share Facebook articles Twitter