S3.gy.digital%2fnimahome%2fuploads%2fasset%2fdata%2f11706%2fblog cover
Επιλέγοντας Πετσέτα

Πώς θα επιλέξετε τις ιδανικές πετσέτες για το μπάνιο και την παραλία;

Η επιλογή της κατάλληλης πετσέτας συνδυάζει την τέχνη και την επιστήμη. Πρέπει να είναι να είναι μαλακή, ανθεκτική, απορροφητική, φιλική προς το περιβάλλον και να ταιριάζει στην αισθητική του χώρου και στο στιλ που σας εκφράζει. Το μυστικό για την επιλογή μιας πετσέτας που ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια ξεκινά από το ύφασμά της. Το φυσικό βαμβάκι είναι πάντοτε η καλύτερη επιλογή γιατί είναι εξαιρετικά μαλακό, ανθεκτικό, υποαλλεργικό, απορροφητικό και στεγνώνει εύκολα. Κάτι ακόμα που χρειάζεται να λαμβάνετε υπόψη σας είναι το βάρος του υφάσματος, για παράδειγμα οι βαμβακερές πετσέτες βάρους 500 ή 600gsm έχουν πιο παχύ πέλος με αποτέλεσμα να είναι πιο αφράτες και χορταστικές, σε σύγκριση με πετσέτες που έχουν πιο λεπτό ύφασμα.

 

Μαλακές και Ανθεκτικές

Επιλέξτε μια μαλακή πετσέτα για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς στο δέρμα σας. Και αν θέλετε έξτρα απαλότητα δοκιμάστε τις πετσέτες και τα μπουρνούζια από velour cotton, ένα ύφασμα που θυμίζει τη μαλακή υφή του βελούδου και έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του βαμβακιού. Κάτι που ίσως δυσκολεύει τους περισσότερους είναι το πώς θα προσδιορίσετε ποιες πετσέτες παραμένουν μαλακές μακροπρόθεσμα, καθώς με τις πλύσεις τείνουν να χάνουν την απαλότητα τους. Ωστόσο, οι ποιοτικές πετσέτες από βαμβάκι συνήθως διατηρούν την απαλότητά τους για περισσότερο καιρό, χωρίς να απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Επίσης, οι πετσέτες με την τεχνολογία zero twist είναι ανθεκτικότερες επειδή αποτελούνται από ίνες που χρησιμοποιούνται σε πλεκτή ύφανση. Σε αυτόν τον τύπο νήματος οι ίνες δεν συστρέφονται πριν υφανθούν, αλλά τοποθετούνται σε ένα συνθετικό περίβλημα που διαλύεται όταν βάφεται το νήμα. Επειδή δεν υπάρχει συστροφή στις ίνες, έχουν μεγαλύτερο εμβαδόν επιφάνειας που τους προσφέρει επιπλέον αντοχή και τους επιτρέπει να απορροφούν την υγρασία πιο εύκολα.

 

Ποια πετσέτα σας ταιριάζει;

Όταν επιλέγετε πετσέτες για το μπάνιο σας είναι σημαντικό εκτός από ποιοτικά καλές, να ταιριάζουν και με την αισθητική του χώρου σας. Πολλές φορές αποτελούν από μόνες τους ένα στοιχείο διακόσμησης, ειδικά εάν τις τοποθετήσετε διπλωμένες σε στοίβα σε κάποιο ανοιχτό ράφι ή δίπλα στο νιπτήρα. Εάν το μπάνιο σας έχει έντονα χρώματα, προτιμήστε τις πετσέτες σε λευκό ή ουδέτερο χρώμα, όπως το γκρι ή το μπεζ. Εάν όμως χρειάζεται μια πινελιά χρώματος, τότε μη διστάσετε να επιλέξετε πετσέτες σε πιο έντονες και φωτεινές αποχρώσεις, όπως το μπλε, το σομόν ή το πράσινο της μέντας. Επίσης, οι πετσέτες με διακοσμητικά στοιχεία όπως κεντητές μπορντούρες ή κρόσσια αποτελούν σίγουρα μια επιλογή που θα αναβαθμίσει αμέσως την αισθητική του χώρου. Δείτε τη συλλογή μας και εμπνευστείτε.   

 

Για την παραλία

Με παρόμοια κριτήρια γίνεται και η επιλογή της πετσέτας για την παραλία. Θέλουμε να είναι απαλή, αφράτη, πολύ ανθεκτική για να αντέξει την έκθεση στον ήλιο, στο αλάτι και στο αντιηλιακό, να στεγνώνει εύκολα και βέβαια, να ταιριάζει με το προσωπικό μας στιλ. Υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές που ξεκινούν από το σχήμα, όπως αν προτιμάτε τις μοδάτες στρογγυλές πετσέτες ή τις κλασικές παραλληλόγραμμές. Έπειτα ο τύπος της πετσέτας, όπως για παράδειγμα οι πετσέτες-παρεό που έχουν διπλή χρήση, στεγνώνουν πολύ εύκολα και είναι εξαιρετικά κομψές ή οι πολύ απορροφητικές και μαλακές πετσέτες από velour cotton. Φυσικά, πολύ σημαντικό είναι το σχέδιο. Η πετσέτα παραλίας θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των διακοπών σας και θα σας συνοδεύσει σε όλες τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις, οπότε χρειάζεται να επιλέξετε προσεκτικά το χρώμα που σας ταιριάζει, αλλά και το στιλ. Όπως για παράδειγμα αν προτιμάτε μια μονόχρωμη πετσέτα με ανάγλυφο σχέδιο ή μια με μπορντούρα με ένα χαρούμενο pattern. Ίσως να προτιμάτε να έχει κρόσσια για ένα boho chic look ή ένα πιο κλασικό γεωμετρικό μοτίβο. Δείτε τη νέα μας συλλογή και σίγουρα θα βρείτε την πετσέτα παραλίας που σας ταιριάζει.

Πίσω στη Λίστα Άρθρων
Share Facebook articles Twitter