S3.gy.digital%2fnimahome%2fuploads%2fasset%2fdata%2f11734%2fblog cover
Παιδικό και Βρεφικό Δωμάτιο

Tips και προτάσεις διακόσμησης για το παιδικό και το βρεφικό δωμάτιο

 

Το παιδικό δωμάτιο είναι χώρος ξεκούρασης, παιχνιδιού, φαντασίας και ονείρων. Είναι σημαντικό για το παιδί να έχει τον δικό του χώρο στον οποίο μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια, να χαλαρώνει και να αναπτύσσει τις δεξιότητές του. Εάν σχεδιάζετε το βρεφικό δωμάτιο για το μωρό σας ή σκέφτεστε να ανανεώσετε το δωμάτιο του παιδιού σας, δείτε τις προτάσεις μας για να δημιουργήσετε έναν χώρο όπου το μικρό σας θα μπορεί να ηρεμεί, να παίζει και να απολαμβάνει κάθε νύχτα έναν υγιή και ξεκούραστο ύπνο.

 

Πώς να επιλέξετε τα λευκά είδη για το δωμάτιο του παιδιού;

Σεντόνια, κουβερτούλες, μαξιλάρια, πάντες για την κούνια και διακοσμητικά μαξιλαράκια θα συντροφεύουν το παιδί σας στα όνειρά του.

         

Όταν επιλέγετε σεντονάκια για την κούνια ή το κρεβατάκι του παιδιού χρειάζεται να προσέξετε ότι εφαρμόζουν στο στρώμα και παραμένουν σταθερά ακόμα κι αν το μωρό σας κάνει ανήσυχο ύπνο. Το ιδανικό ύφασμα είναι η σύνθεση από 100% βαμβάκι που είναι εξαιρετικά μαλακή, με υπέροχη απαλή υφή που είναι φιλική προς την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού. Το βαμβακερό ύφασμα αναπνέει φυσικά και διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας ώστε να προσφέρει στο μικρό σας ασφαλή και ξεκούραστο ύπνο. Επιπλέον είναι υποαλλεργικό, δεν ηλεκτρίζεται και αντέχει στις συχνές πλύσεις. Εξίσου προσεκτικά χρειάζεται να επιλέξετε και τα μαξιλάρια, τα παπλώματα, τις κουβέρτες και τα καλύμματα καθώς το παιδί έρχεται άμεσα σε επαφή με το ύφασμά τους. 

Πώς να διακοσμήσετε το παιδικό δωμάτιο;

Θεματικό ή πιο ουδέτερο παίζοντας με τα χρώματα, το παιδικό δωμάτιο είναι ο χώρος που θα διακοσμηθεί με εικόνες, παιχνίδια, αυτοκόλλητα, μαξιλαράκια, πουφ, χαλάκια, διακοσμητικά τοίχου, φωτάκια και ό,τι άλλο σας εμπνέει και ταιριάζει στο παιδί σας.

Για να ξεκινήσετε, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως για παράδειγμα το παραμύθι ή το διάστημα και να σχεδιάσετε όλη τη διακόσμηση γύρω από αυτό. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια παλέτα χρωμάτων που σας αρέσει η οποία να περιέχει από 2 έως 5 χρώματα και να το διακοσμήσετε με λευκά είδη και αντικείμενα που ανήκουν σε αυτές τις αποχρώσεις.

      

   

Φτιάξτε γωνιές για παιχνίδι και για χαλάρωση χωρίζοντας νοητά τον χώρο σε μέρος παιχνιδιού όπου μπορείτε να έχετε τα κουτιά με τα παιχνίδια του, σε μέρος χαλάρωσης όπου ένα πουφ, ένα χαλάκι και μερικά λούτρινα μαξιλαράκια ή αρκουδάκια θα δημιουργήσουν χαλαρή ατμόσφαιρα και φυσικά στον σημαντικό χώρο του ύπνου όπου θα βρίσκεται το κρεβατάκι του παιδιού σας. Μην διστάσετε να κρεμάσετε διακοσμητικά στους τοίχους ή στο ταβάνι ώστε να δημιουργήσετε περισσότερα επίπεδα ύψους που ολοκληρώνουν το διακοσμητικό στιλ που θα επιλέξετε. 

Δείτε τις προτάσεις μας και εμπνευστείτε! 

      

      

      

         

   

Πίσω στη Λίστα Άρθρων
Share Facebook articles Twitter